DAVULCU VOSVOSLAR ESENLERLİLERİ SAHURA KALDIRIYOR

Esenler Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif boyunca ilçe sakinlerini nostaljik vosvoslarla sahura kaldıracak. Esenler’de ilk sahur, mani okuyan ve davul çalan vosvoslarla bir hayli renkli geçti.

Esenler Belediyesi, rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif boyunca Esenlerlileri nostaljik vosvoslarla sahura kaldıracak.  Mani okuyan ve davul çalan vosvoslar, Esenler sokaklarında önemli bir geleneği yaşatmaya devam edecek. 8 yıldır Esenler sokaklarında gelenek haline gelen bu uygulama, vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılanıyor.

VATANDAŞLARIMIZI UYANDIRIYORUZ

Vosvoslardan davul sesleri yükselirken bir yandan da manilerini okuyan Fikret Bayraktar, “Biz yaklaşık 8 sene önce vosvos Ramazan davulculuğu ile yola çıktık. Ramazan’da uyanamayan vatandaşlarımızı uyandırmaya çalıştık. Bir dönem Ramazan davulcuları da kendi aralarında problemliydi. Biz bu durumu vosvos Ramazan davulcusu ile çözdük. 8 senedir bu işi yapıyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Bundan sonra her Ramazan’da da vosvoslarla vatandaşlarımızı uyandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir