Çüngüşlüler Bir Çatı Altında Toplanıyor

İstanbul’da faaliyet gösteren Çüngüş Hemşehri Derneklerinin yöneticileri ve üyeleri  Güngören Üç Pınar Vakfı’nda düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya gelerek istişarelerde bulunup Çüngüş’ü konuştular.

İstanbul’da yaşayan Diyarbakır Çüngüşlüler tek çatı altında birleşme kararı alarak çok yakında Çüngüş Dernekler Federasyonu’nu kuracaklarının müjdesini verdiler. Gügören Merkez Mahalle muhtarı ve aynı zamanda Üç Pınar Vakfı başkanı Osman Kılıç’ın ev sahipliğinden düzenlenen kahvaltıda Çüngüş Dernekler Federasyo’nun kurulması için ilk adım atıldı. Toplantının ana gündemi önümüzdeki günlerde  İstanbul’da kurulacak olan Çüngüş Dernekler Federasyonu’nu yapılanması ile ilgili görüş ve düşünceler paylaşıldı.

“BİRLİK OLURSAK, BEN DEĞİL, BİZ VAR OLACAĞIZ”

Düzenlenen istişare toplantısındaki tanışma faslndan sonra Çüngüş Federasyonu ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Çüngüşlüler hep bir ağızda “Birlik beraberlik için ve hep birlikte birlik olursak var oluruz, ben değil biz varız” dediler.

İSA ÇETİN AÇILŞ KONUŞMASI YAPTI

Programın ilk açılış konuşmasını yapan  iş insanı İsa Çetin, federasyonun kurulması için bir süredir çalışmaların sürdüğünü belirterek federasyonun işleyişiyle ilgili konuştu.

Federasyon çatısı altında birlik ve beraberliklerini güçlendirmeyi amaçladıklarını belirten İş insanı İsa Çetin, “Bugün bir yol haritası belirledik. Çok yakında Çüngüşlüler olarak Federasyonumuzu kurup sık aralıklarla toplanıp, memleketimize nasıl daha çok yararımız olacak onu konuşacağız”dedi.

DERNEK BAŞKANLARI KENDİLERİNİ TANITI

İsa Çetin’in  açılış konuşmasının ardından dernek başkanları tek tek söz alarak kendilerini tanıtıp federasyon hakkındaki görüşlerini paylaştılar ve çıktıkları bu yolda birlik beraberlik mesajları verdiler…

KILIÇ, “ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”  

Üç Pınar Vakfı başkanı Osman Kılıç ise “Çüngüşlüler olarak hemşeri  bağlarını güçlendirmek ve federasyon olarak ileride yapılacak çalışmalarda her kesimi kapsayacak şekilde öğrencimizden fakirine kadar destek ve ön ayak olmak için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

DEMİRKIRAN, “EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Çüngüşlüler Federasyonu olarak siyaset üstü bir yapılaşmayı uygun gördüklerini ifade eden İş İnsanı Abdullah Demirkıran,  “Federasyon olarak siyasi bir partiye bağlı olmayacağız. Biz, hiçbir partinin arka bahçesi değiliz, hiçbir zaman da olmayacağız. Bütün partilere ve siyasi görüşlere saygımız vardır. Bu federasyonun kurulmasından öncülük yapan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

KAHVALTIYA ONLARCA DAVETLİ KATILDI

Düzenlenen kahvaltılı toplantıya Güngören Belediyesi Meclis üyesi Yunus Şengül, Güngören Merkez Mahalle muhtarı ve aynı zamanda  Üç Pınar Vakfı başkanı Osman Kılıç, İş insanı İsa Çetin, İstanbul’da herkesi toprak sahibi yapan Demirkıran Arsa Ofisi Yönetim kurulu başkanı İş insanı Abdullah Demirkıran, dernek başkanları ve onlarca iş insanı katıldı.

Kahvaltı sonrası hatıra fotoğrafı çekildi.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

Bir 18 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir