CUMHURİYET’İN 100. YILI ESENLER’DE KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü Esenler’de de coşkuyla ve gururla kutlandı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kadim toprakları gençlere emanet etti.

Esenler Belediyesi ve diğer ilgili kurumlarla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü kapsamında özel bir program düzenledi. Kutlamalar ilk olarak Dörtyol Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk töreni ile başladı. Törene; Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve mülki erkan katıldı.

DÖRTYOL MEYDANI KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Cumhuriyet coşkusu Dörtyol Meydanı’nda hız kesmeden devam etti. Geçit töreni ile başlayan kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Meydana kurulan özel sahnede, çocuklar hünerlerini sergiledi. Koro eşliğinde şarkılar söyleyen çocukların yaşadıkları gurur yüzlerinden okundu. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Cumhuriyet’imizin 100. yılında saygıyla anıldı.

Yaşanan Cumhuriyet coşkusuna çocuklar, Türk Bayrakları ve kırmızı beyaz balonlarla eşlik etti. Esenlerliler, bayramın tadını doyasıya çıkardı.

esenler 3

“BU KADİM TOPRAKLARIN SAHİBİ VE BEKÇİSİSİNİZ”

Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü nedeniyle Dörtyol Meydan’ında düzenlenen törende konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, gençlere şu sözlerle seslendi:

“İnsan ömrü için uzun ama devletlerin ömrü için çok kısa mesafe olan 100. yılımızı bugün kutluyor olmanın hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet’e gelinceye kadar bu toprakların yaşadığı hikâyeyi gözümüzün önüne getirdiğimizde Cumhuriyet’in ne anlam ifade ettiğini çok daha iyi anlıyoruz. Bu toprakları işgal etmek isteyenlere; ‘geldikleri gibi giderler diyerek’ geldikleri gibi gönderen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan ve yeniden doğuşun adı olan Cumhuriyet’imiz bize çok büyük bir emanet bıraktı. Bu emaneti korumak ve kollamak, yüceltmek 7’de 70’e her birimizin tarihi sorumluluğudur. Geçmişte hikâyesi olmayanlar, gelecek de hikâye yazamazlar. Biz geçmişimiz de güçlü hikâyelerimizi kanla yazdık, bu toprakların özgürlüğünün bedeli kanla yazılmıştır. Gençler ve çocuklar şuan ayağınızı bastığınız topraklar sıradan topraklar değil. Üzerinde bedeller ödenmiş, büyük hikâyeler yazılmış aslında Dünya’ya adalet dağıtan, Dünya’nın vicdanı olan kadim topraklardır. Onun için kendinizi bu kadim toprakların sahibi ve bekçisi olarak ve her şeyden önemlisi Dünya’daki insanlığın vicdanı olarak görün.”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü kutlamaları akşam saatlerinde trafiğe kapalı Davutpaşa Caddesi’nde düzenlenen Fener Alayı ve Bayrak Yürüyüşü ile son buldu.

esenler 4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir