Bitcoin İçin Fiyat Tahminleri: Uzmanlar Ne Düşünüyor?

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, Avustralya’nın önde gelen kripto para borsalarının liderlerinin Bitcoin ve altcoin’ler ile ilgili yaptığı yorumları kaleme aldığı bir yazı hazırladı.

Bitcoin ve Altcoin’lerde Son Durum

Yazının kaleme alındığı sırada lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 37.616 dolardan işlem görüyor. Bitcoin’in piyasa değerinin de yaşanan son artışlarla yükseldiği ve yazının kaleme alındığı sırada 735,2 milyar doların üzerine çıktığı görülüyor.

Bunlara ek olarak 253,3 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük altcoin konumunu koruyan Ethereum yazının kaleme alındığı sırada 2.107 dolardan işlem görüyor. Son 1 hafta içinde ETH’nin kaydettiği yüzde 7’nin üzerindeki artış ise dikkatleri çekiyor.

Öte yandan piyasa değeri bakımından en büyük dördüncü kripto para birimi olan Binance Coin (BNB) yazının kaleme alındığı sırada 235 dolardan, en büyük beşinci kripto para birimi olan Ripple (XRP) yazının kaleme alındığı sırada 0,6234 dolardan, en büyük altıncı kripto para birimi olan Solana (SOL) yazının kaleme alındığı sırada 58 dolardan, en sekizinci dördüncü kripto para birimi olan Cardano (ADA) yazının kaleme alındığı sırada 235 dolardan ve en büyük dokuzuncu kripto para birimi olan Dogecoin (DOGE) yazının kaleme alındığı sırada 0,0778 dolardan işlem görüyor.

Uzman İsimlerin Yorumları

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi Avustralya‘nın en büyük kripto para borsalarının bir numaraları, piyasanın büyük bir rallinin ilk aşamasına çoktan girdiğini ve kripto para satın alan kişi sayısındaki artışın önümüzdeki yılın başında hızlanmasını bekledikleri yönünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kripto para borsası Independent Reserve CEO’su Adrian Przelozny Cointelegraph’a verdiği demeçte, piyasa aktivitesinde 2024’ün başında önemli bir artış görmesini beklediğini ve bu gerçekleşmeden önce altyapı oluşturmak için işe alımlar yaptıklarını söyledi. Öte yandan BTC Markets şefi Caroline Bowler ise Ocak ayında başlayan genel bir toparlanma ile piyasa koşullarının yıl içinde daha da yükselişe geçeceğini söyledi.

Ek olarak Swyftx‘in ürün stratejisi başkanı Tommy Honan, kripto para borsasındaki satın alım aktivitelerinde artış görmeye başladıklarını ve otomatik ödeme özelliğini desteklemek için hızla hareket ettiklerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir