BAŞKAN GÜRKAN’A HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Hepimizin bildiği gibi Adalet ve Kalkınma Partisi, AK Parti 14 Ağustos 2001 tarihinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kuruldu ve girdiği ilk seçimlerde tek başına iktidara geldi. Daha sonra girdiği bütün seçimlerde de en yüksek oyu alan parti oldu ve iktidarını korudu. Tam 21 yıldır Ak parti Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi Malatya’da da her seçimde Birinci oldu.

Şahsen ben, AK Parti’nin seçimlerden Malatya’da birinci parti olarak çıkmasının nedenini Malatya halkının çoğunun muhafazakâr kesim olmasına bağlıyorum.

Tabiki Muhalefet çevreleri, AK Parti’nin bu kitlenin dini duygularına hitap ederek onları yanlarına çektiği yorumunu yapıyor. Ama şahsım olarak ben muhalefetin düşüncesine katılmıyorum.
Ha muhalefet demişken, ondan söz etmeden geçemeyiceğim, Malatya’da bir Ağbaba’mız var. Telefonu 7/24 açık olan bir milletvekilimiz. (CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba) Bence bu adam Malatya için büyük şans… Malatyalılar olarak bu adamın kıymetini bilmeliyiz. Çünkü çok samimi ve ailemizden biri gibi…

31 Mart 2019 yerel seçimlerde AK Parti Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Adayı Selahattin Gürkan 305,588 seçmenin %68,47 oyunu alarak belediye başkanı seçilmişti.
24 Haziran 2018 Genel seçimlerinde 265,805 seçmenin %53,87 oyunu alarak 4 Milletvekili çıkarmıştı. Bence AK Parti’nin oyları Bu alt kadrolar yüzünden Malatya’da olduğu gibi Türkiye’nin her yerinde yavaş yavaş eriyor.
2019 Seçim sonuçları da bunu açıkça gösteriyor. Özellikle son genel seçimlerde ülkenin gelişmiş kıyı bölgelerinde muhalefet öne geçti, AK Parti ise kırsal alanda gücünü korudu. Korumasına koruda ama önümüzdeki seçimlerde onuda bulamayacak.

İtiraf edeyim, Bende bu güne kadar koyu bir Ak Partiliydim. Gazeteci olarak imkanlarım dahilinde hep AK Parti’nin yanında yer aldım, her seçimde adayların yanında koşturdum durdum. Şükürler olsun AK Parti’den hiç bir beklentimde olmadı. Allah muhtaçta etmesin.

Ak Parti İstanbul Esenler ilçe başkanı Sayın Umut Özkan ve eski ilçe başkanı sayın Yavuz Selim Tuncer bunu çok iyi bilir. Ve en büyük ispatımda www.bolgegazetesi.com haber sitesi ve İstanbul’da yayınlanan Bölge Gazetesi’dir.

Aslında 2 yıl önce Malatya’ya Vuslat Tv’yi almaya ilk gittiğimde daha ilk o anda Malatya’da artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını hissetmiştim. Ama her şey nasip kısmet işte… Çünkü aslında o zaman görmüştüm Malatya’da Malatyalının kalmadığını, Malatya’nın eski Malatya olmadığını. Ama dedim ya insan bazen duygularına hakim olamıyor. Malatya sevgisi ağır bastı. Bende Belki Malatya’da bir şeyler yaparım, Meslekteki birkaç arkadaşım benimle birlikte ekmek yer diye tekrar gittim işte. Ama keşke gitmeseydim…
Öncelikle belirtmem gerekir ki, bu sitem Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’adır. Bu Malatya’ya bir sitem değildir.

Evet arkadaşlar…Bu Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı sayın Selahattin Gürkan’ın Malatya’da bana yaşattığı hayati bir kesittir. Kimse yazdıklarımı yanlış yerlere çekmesin. İstanbul’da ki Malatyalılar bilirler benim nasıl bir Malatya Milliyetçisi olduğumu.

(Anlatabildiğim kadarıyla sizlere biraz Malatya’da yaşadığım altı aylık Malatya maceramı anlatayım istedim.) Hayatımın son bir buçuk yılık zaman diliminde Malatya dedikleri zaman aklıma Malatya’da yaşadığım ve geçirdiğim o kötü günler geliyor. Eskiden Malatya dedikleri zaman deyim yerindeyse ayaklarım yerden kesiliyor ve içimi taze bir bahar kokusu kaplıyordu.

Evet, ta ki bir buçuk yıl önce 2020 yılının sonlarında Sahibi olduğum tv kanalımı, Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı sayın Selahattin Gürkan’ın isteği üzerine Malatya’ya taşıdığım güne kadar…
Çünkü ben o dönem Vuslat Tv’yi sattıktan sonra Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı sayın Selahattin Gürkan bana, “Ferhat bey senin İstanbul’daki kanallardan birini Malatya’ya taşıma imkanın varmı” diye sorduğunda. Bende tabikide var başkanım dedim.

Battalgazi Belediye başkanlığı döneminde ben ve eşim Songül korkmaz, TGRT ‘de program yaptığımız dönemlerde sayın başkanı defalarca yayına almıştık. Başkanın ricası benim için bir emirdi.
Belediye olarak Malatya’da yayın yapan Er Tv ve eski sahibi olduğum, Vuslat Tv’ye verdiğiniz reklam desteğini Yaşam Tv’ye de verirseniz ben seve seve Yaşam TV’yi buraya taşırım dedim.

Bu konuşmalarımıza Sayın başkanın danışmanı Hamit Özpolat şahittir. Başkanla sözlü olarak anlaştık ve ben sayın başkanın bir tek sözü üzerine İstanbul Yenibosna’da ki kurulu düzenimi bozarak stüdyomu olduğu gibi ordan söküp Malatya’ya taşıdım. Bizim sektördeki meslektaşlarım bilir, bir stüdyonun bir yerden sökülüp bir yere taşınmasının ne kadar zor olduğunu. Stüdyo taşımak bir ev yada bir iş yeri taşımaya benzemez.
Ve sağolsunlar arkadaşlarımla birlikte bir ay içinde Malatya’daki stüdyomuzu kurduk, yayınımızı açtık. 14 çalışma arkadaşımla birlikte gece gündüz demeden, sabah haberlerinden başlayıp gün ortası ve Akşam Ana haber bültenine kadar hiç hızımızı kesmeden pandemi sürecinde Malatya’da 6 ay boyunca yayın yaptık. Buradan Yaşam Tv Malatya’da yayın hayatına devam etsin diye altı ay boyunca mücadele eden, Yaşam Tv çalışanlarına ekibine çok teşşekkür ediyorum.

Sayın başkan, çevresindeki yalakalar yüzünden bize yani Yaşam Tv’ye reklam desteği vermediği gibi bir gün olsun hayırlı olsun ziyaretine bile gelmedi. ve destek vermediği gibi beni diyer danışmanı Av. Fatih Kerimoğlu’na yönlendirdi. Bir tv kanalı sahibi olarak reklam sözleşmesi yapmak için aylarca Malatya Büyük Şehir Belediyesine gidip geldim. Belediyedekilerle artık bir akraba gibi olmuştum.

Hiç unutmam Fatih Kerimoğlu ile görüşmek için bir gün tam 4 saat bekledim. Çünkü malatya büyük şehir belediyesinde kraldan daha çok kralcılar var. 4 saat sonra görüştüm ama her zaman olduğu gibi “Abi sana haber verecem” diyerek yine beni eli boş gönderdi. Kanala gittiğimde Çalışan arkadaşlarım soruyor? “ne oldu Ferhat bey belediye ile reklam işi hal oldumu” diye sorduklarında ne diyeceğimi bilmiyordum artık. Ve çalışma arkadaşlarıma dedimki “Arkadaşlar artık dayanacak gücüm kalmadı kanalı kapatmak zorundayız” ve Uzun lafın kısası, anlayacağınız 6 ay boyunca kendi imkanlarımız dahilinde yayın yaptık, yayınımız kapanmasın diye tefecilere bile bulaştık. Çalışan arkadaşlarım bilir, Malatya’daki tefecilerden bile para aldık. 80 bin tl aldığım yer Altı yüz bin lira değerindeki canlı yayın aracıma el koydu. Ve istanbul’a döndüm. Sayın

Selahattin Gürkan ve yaverlerine hakkımı hiçbir zaman helal etmiyorum.

Buda böyle biline…

GELECEK YAZIMDA “MALATYA’DA NELER OLUYOR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir