‘AZİZ’İN İSTANBUL RÜYASI’ MİNİK OKURLARIYLA BULUŞTU

Esenler Belediyesi tarafından Evliya Çelebi Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak yayın hayatına kazandırılan ‘Aziz’in İstanbul Rüyası’ adlı çizgi roman, minik okurlarıyla buluştu. Eserin yazarı Suheyla Sancar, “Aziz, hem tarihin peşinde koşan hem de bugünün çocuklarıyla derinlikli bağ kuran içimizden bir çocuk” dedi.

Esenler Belediyesi yayınları arasından okurla buluşan ‘Aziz’in İstanbul Rüyası’ adlı çizgi roman, okurla buluştu. 2022-2023 Evliya Çelebi Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak yazar Suheyla Sancar tarafından kaleme alınan eser, 10-14 yaş arasındaki miniklere hitap ediyor. Çocuklara yaşadıkları yer ile bağ kurmanın önemini ve duyarlılığını gözler önüne seren eser, Evliya Çelebi’nin nezaretinde bir İstanbul hikâyesini çocukların renkli dünyasına armağan ediyor.

ESENLER’İN HER YERİNDE GÖRECEĞİZ

Eseri, bir yıllık çalışmanın sonucunda kaleme aldığını ifade eden yazar Suheyla Sancar, “ Kültür sanat faaliyetleriyle adından söz ettiren Esenler Belediyesi’nin bir maskota ihtiyaç duyduğunu uzun zamandır düşünüyorduk. Esenler’i anlatan ve ona özgü bir karakter oluşturmak için çalışmalara başladık. 2023 yılı, Evliya Çelebi Kültür Sanat Sezonu’na da uygun olacak şekilde bir karakter ortaya çıkardık. Küçük Evliya Çelebi Aziz karakteri, hem tarihin peşinde koşan hem de bugünün çocuklarıyla derinlikli bağ kuran içimizden bir çocuk. Meraklı, mizah duygusu gelişmiş bir çocuk olan Aziz’in Esenler ile ilgili verdiği bilgiler sadece çocuklar için değil yetişkinler için de sürpriz olacak. Bu bir başlangıç. Aziz’i Esenler’in her yerinde göreceğimiz günler de gelecek” ifadelerini kullandı.

Sancar, karaktere Aziz ismini vermesinin sebebini ise şu sözlerle aktardı:

“Esenler geçmişte su havzalarıyla, kaynak sularıyla, ayazmalarıyla ünlenmiş bir belde. Buradan hareketle karaktere suyu hatırlatan ‘Aziz’ ismini verdim. Eseri çizgi roman olarak kurgulamamızın nedeni de çocukların resimlerin eşlik ettiği metinlere ilgisinin daha fazla olması. Sonuç itibariyle de ortaya böyle bir eser çıkmış oldu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir