6. MALATYA TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI!

MAKON ve MASTÖB öncülüğünde, İstanbul Yenikapı‘da gelenekselleşen ve bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen ”Yenikapı Malatya Günleri” görkemli bir törenle açıldı.
Malatya’nın doğal, kültürel ve öne çıkan değerleri 12–15 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da tanıtılacak.

BİRLİK BERABERLİK MESAJLARININ VERİLDİĞİ AÇILIŞA KİMLER KATILDI

Sunuculuğunu Necdet Akboğa ve Serkan Lama’ın yaptığı Etkinliğe MASTÖB ve MAKON Genel Başkanı Nazife Özdemir, MAKON kurucu Başkanı Aziz Damar , Makon-Makon Genel Başkan vekili Hasan Karakuş, Genel Başkan yardımcıları Ali Karadoğn, Mehmet Erdoğan, İbrahim Balcı, CHP  İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, MHP Başakşehir İlçe Başkanı Servet Ayhan, Battalgazi Dernekler federasyonu Başkanı Mehmet kolay, Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun, Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler, Drejan Dernekler Federasyonu Başkanı Adnan Çoban, Darende dernekler Federasyonu Başkanı Hulusi Eser, Doğanyol Dernekler Federasyonu Başkanı Uygun Öztürk,ve binlerce Malatyalı katıldı.

BU YIL 6. DÜZENLENEN MALATYA GÜNLERİ BU GÜN BAŞLADI

Bu yıl 6. düzenlenen Malatya’nın yöresel ürünlerinin satılacağı, yöresel yemeklerinin sunulacağı, kültürel ürünlerinin ve el sanatlarının sergileneceği Yenikapı Malatya Tanıtım Günleri dün başladı… Malatyalılar 4 gün boyunca misafirlerine ev sahipliği yapacağı ve Etkinlik kapsamında Malatya’nın tarihi ile kültürel güzellikleri başta olmak üzere yöresel, turistik ve doğa güzellikleri tanıtılacak. Malatya’nın tarihi, sosyal ve kültürel yönü ile meşhur lezzetlerinin görücüye çıktığı “Malatya Tanıtım Günleri” etkinliğinin, ile resmi açılışı gerçekleştirildi.

AÇILIŞTA DUYGU DOLU KONUŞMALAR, HÜZÜNLÜ ŞİİRLER VE TÜRKÜLER OKUNDU

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Malatyalı esnafın kalkınmasına katkıda bulunmak için Yenikapı Etkinlik Alanı’nda Malatya Günleri başladı. 15 Ekim’e kadar gezilebilecek tanıtım günlerinde Malatya Yöresine ait lezzetler stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. .. Depremin ardından Malatyalı esnafın kalkınmasına yardımcı olunması hedeflenen Malatya Günleri, Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başladı. Malataya yöresine ait birçok lezzetin yer aldığı organizasyona Malatyalılarla birlikte tüm İstanbullular da davet edildi..

ÖZDEMİR, “SADECE MALATYALILARI DEĞİL, BÜTÜN İSTANBULLULARI BEKLİYORUZ

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal marşı ile başlayan programda Etkinlik kapsamında konuşan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB), Malatya Konfederasyonu (MAKON) Genel Başkanı Nazife Özdemir, “inşallah buraya da İstanbul halkı ciddi bir katkı sağlayacaktır. Esnaflarımızın tamamı Malatya’dan geldi. Tamamı depremzede. O yüzden esnaflarımıza da bir katkı olacak. Sadece Malatyalıları değil bütün İstanbulluları buraya bekliyoruz” ded.

ÖZDEMİR, “ACIMIZ ÇOK BÜYÜK AMA YAŞAM SEVİNCİMİZİ KAYBETMEDİK”

Meydana gelen deprem felaketi ile birlikte zor günler yaşadıklarını fakat yaşam sevinçlerini hiçbir zaman kaybetmediklerini dile getiren Etkinlik kapsamında konuşan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB), Malatya Konfederasyonu (MAKON) Genel Başkanı Nazife Özdemir, “Biliyorsunuz diğer illerimiz gibi bizlerde çok büyük kayıplar verdik, Ama yaşam sevincimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Bu şekilde hem memleketimizi kalkındırıyoruz, hem de kendi mutfağımızı tanıtıyoruz. İstanbul halkının da katkılarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikteki 60 stantta yerini alan Malatyalı esnaflar, Malatya’nın çeşitli yöresel zenginliklerini içeren ürünleri ve etkinlik alanında oluşturulan restoranlarda ilimize özgü yemekleri bir yandan İstanbullu vatandaşlarla buluştururken, diğer yandan ise İstanbul’da yaşayan Malatya’nın ise memleket özlemini gidermeye çalıştılar.

Resmi açılıştan sonra sahne alan sanatçılar Hülya Evrensel, Songül Korkmaz, Kara Hasan, Azdin Erdoğan, Recep Özses, Kamil Sarıgül, Bayram Poyraz ve daha bir çok sürpriz sanatçıları sahne aldığı Malatya tanıtım günleri programı gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

FOTOĞRAF: MEHMET ELÇİ-SUNAY YAYLAGÜL TUNCEL

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir