ŞAİRLER ŞEB-İ YELDA’DA ŞİİR ZİYAFETİ SUNDU

Esenler’de bir gelenek haline gelen “Şeb-i Yelda’da Şiir” programı, bu yıl da pek çok şair ve şiir dostunu bir araya getirdi. Yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık’ta, şiirler yine yüreklere ilmek ilmek işlendi.

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 9’ncusu düzenlenen “Şeb-i Yelda Şiir” programı, bu yıl da pek çok şairi ve şiir dostunu buluşturdu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda Abdülbaki Kömür “Mihricanla Anladığı Dilden Konuşmak”,Adem Turan “Hazırlık”, M. Sefa Ulusoy “Gönül Hûn Oldu Şevkinden”, Nur Haktan “Bayramlar Bayram Ola”, Orhan Hıdıroğlu “Ey Sevgili”, Ömer Çelik “Yusuf (Bir Gün Gelir), Recep Garip “Kurşuni Şafaklarda Bekleyen Rüzgâr”, Şeref Akbaba “Dönence” ve Yusuf Zabun “Gözlerine Yazılmış Bir Destan” şiirlerini seslendirdi. Gecede davetlilere nar ve salep ikram edildi.

ŞİİR SADECE KİTAPLARDA VE DERGİLERDE KALMASIN!

Şair Şeref Akbaba, “Uzun yıllardır ben de programlara iştirak ediyorum. Esenler’de bu geleneğin devam etmesi kültür adına, sanat adına güzel bir şey. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Şiir sadece kitaplarda, dergi sayfalarında kalmasın, yaşasın istiyoruz. Bunu yaşatanlardan birisi de Esenler’in gelenek haline getirdiği Şeb-i Yelda Şiir Programı. Bu programın devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

GELECEK KUŞAKLARA ÖNEMLİ BİR MESAJ

Şair ve bestekâr Abdülbaki Kömür ise şu ifadeleri kullandı:

“Şeb-i Yelda’nın 9’ncusunu icra ettik. Güzel bir program oldu. Ümit ediyorum bu gelenek hep devam eder. Hem Şeb-i Yelda geleneğinin devam etmesi hem bunun şiirle süslenerek devam etmesi gelecek kuşaklara da bir mesaj olur diye düşünüyorum. Geçmişten atalarımızın, ecdadımızın yâd ettiği anlamlı bir geceyi günümüze taşıdıklarından dolayı Esenler Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. En uzun geceyi değerlendirmek, bir insanın iç dünyasını muhasebe etmesi anlamına da gelir. Bu muhasebeyi şiirle yapıyor olmak çok anlamlı. Umarım bu anlam hep muhafaza edilir.”

EN UZUN GECEYİ ŞİİRLE UĞURLAMAK ÇOK ANLAMLI

Yazar Adem Turan da “Biliyorsunuz Şeb-i Yelda, yılın en uzun gecesi. Bu uzun geceyi şiirle, güzellikle uğurlamak çok güzel bir şey. Bu faaliyet de bunun en güzel nişanesi. Mutlu oluyoruz. Çok anlamlı. İnşallah çok uzun yıllar sürer. Emeği geçenleri kutluyorum. Çok güzel bir geceydi” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir