FESHANE’DEKİ SERGİYE GÖKSU’DAN TEPKİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Tasavvuf müzesi’ diye açılan Eyüpsultan Feshane’de, LGBT propagandası yapıldığı iddiasıyla protesto edildi. İBB AK Parti Başkan vekili ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu’da yaşanlara sessiz kalmadı.

İstanbul Eyüpsultan’da bulunan Feshane’de İBB tarafından sanatsal faaliyetler adı altında ‘Ortadan Başlamak’ adlı sergiye de ev sahipliği yaptı. Sergide yer alan eserler LGBT propagandası, polis düşmanlığı, cinsel içerikli tabloların bulunduğu iddiasıyla aralarında avukat, akademisyen, gazeteci ve sanatçının olduğu bir grup sergiyi protesto etmek için Feshane’nin önünde toplandı. Toplanan kalabalık serginin kapatılmasını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘Tasavvuf müzesi’ diye açtığı Feshane’de LGBT propagandası yapılmasına İBB AK Parti Başkan vekili ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu’dan tepki geldi. Göksu sosyal medya hesabı üzerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu.

Göksu’nun açıklaması:

”İBB Başkanına açık çağrımdır;

Milletimizin değerlerini ve hassasiyetlerini hiçe sayarak, Feshanede yapmış olduğunuz “sanat” adı altındaki rezil etkinliğe derhal son veriniz. Bu rezaleti, manevi gölgesinde huzur bulduğumuz Eba Eyyüb el Ensari’nin kabrinin tam karşısında yapmanız daha büyük bir aymazlıktır. İstanbul maddi ve manevi müktesebatıyla bir bütündür ve bu bütünü bozmaya gücünüz ve siyasi ömrünüz yetmeyecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir