ESENLER’LİLERİN NOSTALJİ EVİ HİZMETE AÇILDI

Esenler’de nostalji yaşamak isteyen ve zaman tünelinde yolculuğa çıkmak isteyenler için harika bir mekan açıldı. Çaylarınızı yudumlayıp sevdiklerinizle keyifli sohbetler eşliğinde geçmişe yolculuk etmek istiyorsanız sizleri ”ESENLER NOSTALJİ EVİ’NE” davet ediyoruz.

Esenler Nostalji Evi’nin açılmasında büyük emekleri olan ve mekanın sahibi gazeteci SUAT TÜRKOĞLU, bu mutlu gününde tüm dostlarıyla nostalji evi açılışında bir araya geldi.

Esenler Nostalji Evi’nin açılışına bazı milletvekili adayları, Esenler’in kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, bazı sanatçılar, geniş bir aile olan Esenler Nostalji sayfası takipçileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Perdesinden halısına, müzik aletlerinden saatlerine, televizyonundan sehpalarına kadar her türlü ev eşyasından araç-gerece kadar her şeyiyle nostalji kokan Esenler Nostalji Evi, geçmişten geleceğe köprü kuran, tarihin en tatlı hatıralarının canlı tutularak filizden çınara kültürel değerlerin yaşatılmaya çalışıldığı bir mekân olarak dikkatleri çekiyor.

esenler 2

”BİR HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Esenler Nostalji Evi ile bir hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen gazeteci Suat Türkoğlu, Esenler Nostalji Evi fikrinin nasıl doğduğunu ve nasıl hayata geçtiğini şöyle anlattı: “Sosyal medyanın iyice gündemimize girmesiyle birlikte bu ilçede doğmuş, büyümüş ve gazetecilik yapan birisi olarak ben de Esenler’de sosyal medya üzerine bir takım çalışmalar yaptım. Esenlerimizde ihtiyacının duyulduğunu hissettiğim alanlarda sosyal medya hesapları açıp yönetmeye başladım. Sondakika Esenler’den İş ve İşçi Arıyorum Esenler’e, Şikayetim Var Esenler’den Esenler Nostajli’ye, Atma Paylaş Esenler’den Esenler’in Ürenten Kadınları’na kadar çeşitli isimlerle Facebook sayfaları açtım.

Esenler’e ve Esenlerliye hizmet etmekten başka hiçbir amacı olmayan bu sayfalarım Esenler’de çok büyük ilgi gördü. Gerek Facebook sayfalarım, gerekse İnstagram sayfalarımla birlikte bugün 300 binin üzerinde takipçim ve abonem bulunuyor.

Elbette bu sayfalar her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Bu vesile ile bu sayfalarıma gönüllü olarak destek veren tüm arkadaşlarıma, tüm komşularımıza teşekkürü bir borç biliyorum.

İşte bu sayfalardan birisi ve belki de en önemlisi olan Esenler Nostalji, Esenler’in tarihi ve kültürü ile hayatı bir şekilde kesişmiş insanlarımızdan büyük bir teveccüh gördü. Şu anda bu sayfamın küçüğünden büyüğüne 50 binin üzerinde takipçisi bulunuyor.

30-40 yıl önceki okul arkadaşını arayan da bu sayfada, Esenler’in eski fotoğraflarını paylaşan da… Bu sayfadaki üyelerimiz 60 yıl önceki bir Esenler hatırasını da paylaşıyor, kaybettiği bir evcil hayvanının fotoğrafını da. Geçmişte yaşadıkları güzellikleri de paylaşıyorlar, sıkıntıları da… Kısacası Esenler Nostalji geçmişin hatıralarının canlı tutulduğu tarihe şahitlik eden, mazi ile günümüze köprü kuran bir sayfa haline geldi.

Bu sayfada paylaşılanlar ve isteklerden gördüm ki insanlar hep geçmişe bir özlem, bir hasret duyuyorlar. Belli bir yaşın üstündeki insanlar hatıraları konuşmaktan, akranları ile buluşmaktan büyük bir zevk alıyorlar.

Bu duyguları yaşayan çınarlarımızı bir araya getirerek onların tecrübelerinde istifade etmek isteyen filizlerle buluşturmak duygusu ile böyle bir nostalji evi açmak istedim. Uzun uğraşlarım sonunda bugün bu şekilde mütevâzi bir mekânı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Burada gördüğünüz ve her biri tarihe tanıklık etmiş eşyalarımın büyük bir kısmı bizlere her türlü desteği veren Esenler Nostalji ailesinden geldiğini özellikle belirtmek istiyorum. Gerçekten biz Esenler Nostalji olarak büyük bir aileyiz. İnşallah burada yaşanacak güzelliklerle bu ailemiz daha da büyüyecek…

Bir mezbelelik olan bu alanı bu şekle getirerek Eselerimizin müstesna köşelerinden biri haline getirmeye çalışıyorum. Bu konuda destek veren belediyemize ve diğer ilgili kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum”.

TÜRKOĞLU: ”GÖNLÜ BİZİMLE OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Esenler Nostalji Evi’nin Esenler’de nostalji yaşamak isteyenlerin mekânı olduğunu belirten Türkoğlu, “Burası sizlerle büyüyecek, sizlerle gelişecek ve geçmişten geleceğe köprü olma görev ve sorumluluğunu devam ettirecek inşallah. Açılışımıza gelemeyen ve gönlü bizimle olan her bir nostalji dostumuza teşekkür ediyorum. Teşrifleriyle açılışımıza şereflendiren 7’den 70’e herkese şükranlarımı arz ediyorum. Bu mekânımızla, gönlü iyiliklerden yana olan, unutulmuşları hatırlamak ve hatırlatmak isteyen, geçmişte yaşanan güzellikleri yaşamak ve gelecek kuşaklara aktarmak isteyen herkese ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur ve mutluluk duymaktayım. Kapımız herkese açık. Gönlü bizimle olan herkese, tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

ESENLER NOSTALJİ EVİ’ni ziyaret etmek isteyenler Esenler Kazım Karabekir Mahallesi, 1006 Sokak, No: 40 numaralı adresi (Cumhuriyet İlkokulu’nun üst tarafında bulunan çocuk parkının yanında) ziyaret edebilirler…

esenler 3
esenler 4
esenler 5
esenler 6

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir