ESENLERLİLER, FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN BAĞIŞ GECESİNDE BULUŞTU

Esenler Belediyesi, Filistin’de yaşanan katliamlara tepki göstermek ve kardeşlerimize destek olmak amacıyla özel bir programa ev sahipliği yaptı. MÜYADER ve İHH iş birliğiyle gerçekleşen programda sanatçılar Filistin için yazılmış ezgi ve şiirleri okudu. Sahne alan sanatçıların albümleri ise Filistinli kardeşlerimize bağışlanmak üzere müzayede ile satışa çıkarıldı.

Esenler Belediyesi, Müzik ve Sinema Yapımcıları Sanatçıları Dağıtımcıları Derneği (MÜYADER) ve İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliği ile “Filistin İçin Tek Yürek” adlı özel program düzenlendi. İsrail’in Filistin halkına uyguladığı insanlık dışı eylemlere tepki göstermek için düzenlenen gecede, Grup Yürüyüş, Grup Sancaktar, Grup Genç, Dursun Ali Erzincanlı, Mustafa Demirci, Abdülbaki Kömür, Ahmet Mercan, Ali Oktay, Ahmet Turan Öztürk, Erol Çam, Taner Yüncüoğlu, Yusuf Goncagül ve Ömer Çelik sahne aldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Filistin için yazılmış ezgi ve şiirler okundu. Duygu dolu anların yaşandığı gecede, sahne alan sanatçıların albümleri ise müzayede satışa çıkarıldı. Programdan elde edilen gelirler, Filistinli kardeşlerimize bağışlandı.

DUYARSIZ KALMAK İSTEMEDİK

Esenler Belediyesi sanat danışmanı, müzisyen Abdulbaki Kömür, “Herkesin şahit olduğu, göz önünde cereyan eden bir soykırıma şahidiz. İslami hatta insani duyarlılığı olan sanatçılar olarak duyarsız kalmayalım, üç maymunu oynamayalım diye arkadaşlarla bir araya geldik. Sağ olsun belediyemiz salon tahsis etti. İHH destek verdi. Oradaki insanlar hayatlarını kaybederken, kanları ziyan olurken, çocuklar öldürülürken böyle bir program yapmamız ne kadar sadra şifa bilmiyorum ama en azından sessiz kalmadığımızı ilan etmek için böyle bir program tertip ettik. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. İştirak eden sanatçı arkadaşların imzalı albümleri var. O albümleri paket halinde açık artırmaya çıkaracağız. Bedeli de bağışlayacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir