ESENLERLİ BABALARA “AİLE VE EĞİTİM” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Esenlerli babalar “Aile ve Eğitim” seminerinde bir araya geldi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, seminerde doğru iletişimin önemini anlattı.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğü’nün Esenlerli babalar için özel olarak hazırladığı seminerde bir araya gelen babalar, çocuklarla doğru iletişim kurabilmenin püf noktalarını öğrendi. Çocuklarla doğru iletişim için anlayışlı, güvenli, toleranslı, sabırlı ve öngörülü olmak gerektiğini söyleyen Kadın ve Aile Hizmetler Müdürü Cemal Bolat, çocukların her anlamda gözlem altında olması gerektiğini söyledi.

HER ALANDA HİZMET VAR

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler hakkında da konuşan Bolat, “5 bin öğrenci bilgi evlerimizden hizmet alırken, eğitime katılan annelerle birlikte bu sayı 10 bine çıktı. Aynı zamanda bu yıl 6 bin öğrencimiz de Yaz Okulları’ndan faydalandı. Kur-an’ı Kerim ve ‘Peygamber Ahlâkı’ öncelikli eğitimler aldılar. Tarih ve kültür gezilerine katıldılar. 2012 – 2023 yılları arasında bilgi ve hikmet evlerimizden 41 bin 824 öğrenci ve aileler faydalandı. 355 mihmandar öğrencimiz sınavlarda Türkiye derecesi yaptı. Bir diğer önemli projemiz EMEK ile 2 bin 500 den fazla kursiyerimize eğitimler veriyoruz. Aldıkları el işi, örgü, bilgisayar, kuaförlük gibi eğitimlerle ev ekonomisine katlı sağlayabilme imkânı buluyorlar” ifadelerini kullandı.

Seminer, soru ve cevap kısmının ardından sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir