ESENLER’DEN DUALAR ÖMER DÖNGELOĞLU İÇİN OKUNDU

Esenler Belediyesi, sunduğu televizyon programları ve Ramazan ayına özel yayınlarıyla herkes tarafından tanınan ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu için anma programı düzenledi. Programa, Esenlerli vatandaşların ilgisi ise oldukça yüksek oldu.

Esenler Belediyesi, yaptığı dini programlarla toplumun geniş kesimleri tarafından tanınan ve geçirdiği Covid-19 nedeniyle 2020 yılında aramızdan ayrılan ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu için bir anma programı düzenledi. Esenler Dörtyol Meydanı’nda bulunan Ramazan etkinlik alanında gerçekleşen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve belgesel gösterimi yapıldı. Ardından Ahmet Özkarataşlıoğlu, merhum Döngeloğlu’nu çeşitli yönleriyle anlattı. Programa Ömer hocayı seven onlarca vatandaş katıldı.

‘UHUD’UN DİLİ AHİRETTE GÖÇ ETTİ’ DEDİLER

Ahmet Özkarataşlıoğlu, Döngeloğlu’nun Peygamber Efendimiz ve sahabe-i kirama olan sevgisinden bahsederek “Hocamızla Mezarlıklar Daire Başkanlığında 2005-2006 yılında beraber çalışma fırsatı bulmuştuk. Vefatına kadar da irtibatı birbirimizle koparmadık. Ekranlarda sahabe-i kiramın hayatını anlatmasıyla birlikte kendisiyle zaman zaman konuşurken şu soruyu sorardık: ‘Hocam ekranlarda bu kadar konuşmanız, bu kadar hizmet etmenizdeki ana gayeniz nedir?” Bize şöyle bir cevap vermişti: ‘Allah Resülünü ve ashabını yaşadığımız dönemin insanlarına hatırlatmak, Peygamber Efendimizin öğrencileri olan, onu görüp de iman eden sahabe-i kiramın hayatını günümüze taşımak’ derdi. Bunu da kendi ifadesiyle büyük oranda başardı. Ömer Döngeloğlu hoca denildiği vakitte hepimizin aklına gelen Peygamber Efendimiz ve ashabının hayatıydı. Zaman zaman Mekke Medine ziyaretlerindeyken Uhud’u anlatması, Hz. Hamza ile Mus’ab bin Umeyr’e olan muhabbeti bambaşkaydı. O vefat ettiğinde ‘Uhud’un dili ahirete göç etti’ dediler. Hz. Hamza ve Hz. Hatice annemizi çok merak ettiğini söylerdi” ifadelerini kullandı.

YOKLUĞUNU ÇOK HİSSEDİYORUZ

Programa katılan Ayşenur Coşkun “Öncelikle Allah rahmet eylesin. Sürekli dinlediğim bir hocaydı. Televizyonlarda ve sahnelerde yokluğunu çok hissediyoruz. O geldiğinde gelmeye çalışıyordum. Keşke burada olsaydı. Çalıştığım için pek gelemiyorum ama elimden geldiğince kardeşimi getiriyorum” dedi.

SÜREKLİ DİNLEDİĞİMİZ BİR HOCAYDI

İlyas Çakır ise, “Ömer Döngeloğlu hocamızla Esenlerin Ramazan programlarında sürekli dinlediğimiz çok güzel hocamızdı. Allah rahmet eylesin. Kendisini çok seviyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir