ESENLER’DE RAMAZAN DOLU DOLU GEÇİYOR

Esenler halkı, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in manevi iklimini Dörtyol Meydanı’nda kurulan etkinlik alanında doyasıya yaşıyor. Esenler Belediyesi tarafından kurulan “Ramazan Etkinlik Alanı”na gelen vatandaşlar, iftar sonrası güzel vakit geçiyor.

Esenler’de af ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerif’in coşkusu, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine meydanlara taştı. Esenler Dörtyol Meydanı, bu kutlu ay boyunca Ramazan Etkinlik Alanı’na ev sahipliği yapıyor. Etkinlik alanının içerisinde sanatsal eğitimler, birbirinden renkli çocuk programları, söyleşiler, sergiler, konserler, STK buluşmaları gerçekleşirken Otağ Çadırı da keyifli vakit geçirmek isteyenlerin uğrak mekânı oluyor.

HER AKŞAM GELİYORUZ

İstanbul Yozgat Merkez Dernek Başkanı Soner Karabulut, Esenler Belediyesi’nin bu etkinliği 2009 yılından bu yana düzenlediğini kaydederek “Burada hemşerilerimizle, halkımızla bütünleşiyoruz. Buraya gençlerimiz geliyor. Yozgat’ın kültürünü tanıtıyoruz. Bütün üyelerimiz ve yönetim kurulu her akşam buraya geliyor. Yozgat’ın yöresel yemeklerini yapıyoruz” dedi.

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) standında workshop etkinliğine katılan Aslı Yıldırım ise “Güzel oluyor. Kafamız dağılıyor. Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ediyoruz. Boyama yapıyoruz. Etkinliklere katılıyoruz. Güzel oluyor” şeklinde konuştu.

Çocuk etkinliklerinde arkadaşlarıyla vakit geçiren Ela Sözen ise şunları söyledi:

“Buraya iftardan sonra annemle geliyorum. Yeni arkadaşlarım oldu burada. Çok güzel eğleniyoruz. Ramazan çok keyifli geçiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir