ESENLER MEDYA AKADEMİSİ’NİN KONUĞU FULYA ÖZTÜRK OLDU

Esenler Belediyesi, İletişim Platformu Derneği ve Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ortaklığında düzenlenen Esenler Medya Akademisi, gazeteci Fulya Öztürk’ü ağırladı.  Mesleğe dair tecrübelerini paylaşan Öztürk, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Esenler Belediyesi tarafından iletişim sektörüne donanımlı bireyler yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Esenler Medya Akademisi’nde dersler devam ediyor. Bu yıl 4’ncü kez kapılarını açan akademide, teorik derslerin yanı sıra düzenlenen workshoplarla genç iletişimciler sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelme fırsatı yakalıyor. Akademide, haber muhabiri olarak Dağlık Karabağ Savaşı sırasında yaptığı yayınların yanı sıra afet bölgelerinde ve çeşitli toplumsal olaylarda sahada  görev yapan gazeteci Fulya Öztürk gençlerle buluştu. Öztürk’e sorularını yönelten gençler, çektikleri hatıra fotoğraflarıyla mutlu anlarını ölümsüzleştirdi.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Öztürk, gazetecilik mesleğine çok genç yaşlarda başladığını kaydederek bu mesleğe olan tutkusunu dile getirdi. İşi mutfağında öğrendiğini belirten Öztürk, Gazze sınırında yaptığı yayınlar sonrası sosyal medyada çeşitli algı operasyonlarına maruz kaldığının altını çizerek bu haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde de sahada olan Öztürk, bölgede yaşadıkları zorlukları genç iletişimcilerle paylaştı.

TRT’Yİ ZİYARET ETTİLER

Esenler Medya Akademisi’nde eğitim alan öğrenciler, bu hafta sonu TRT İstanbul Ayazağa stüdyolarını ziyaret etti. TV yayıncılığı ve gazeteciliğe dair pek çok bilgiyi yerinde öğrenme fırsatı yakalayan gençler, haberin hazırlanma sürecinden canlı yayınlara, reji odasındaki çalışmalardan kurgu ve montaja kadar pek çok konuda deneyim elde ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir