ESENLER BELEDİYESİ’NDEN ÇAY İKRAMI

Esenler Belediyesi, 15 Aralık Uluslararası Dünya Çay Günü’nde 40 çeşit çay ikramıyla Esenler sakinlerinin içini ısıttı. Programda çay budama etkinliğinin yanı sıra çay demleme teknikleri işin uzmanları tarafından anlatıldı.

Esenler Belediyesi, tüm dünyada severek tüketilen, en güzel muhabbetlerin lezzetli içeceği çayı, Uluslararası Dünya Çay Günü’nde Esenlerlilere ikram etti. Esenler Belediyesi Başkanı M. Tevfik Göksu’nun katıldığı etkinlikte sıcak çaylara keyifli sohbetler eşlik etti. Dünyanın çeşitli bölgelerinden getirilmiş 40 çeşit çay, Grup Ahiran tarafından verilen konser eşliğinde damakları tatlandırdı. Etkinlikte ayrıca mini bir çay tarlası kuruldu. Çay budama etkinliği  renkli anlara sahne oldu. En lezzetli çay demleme tekniklerini ise işin uzmanları anlattı.

ÇAYLAR HAKKINDA ARAŞTIRMALAR YAPIYORUM

Uluslararası Dünya Çay Günü etkinliğine katılan Saliha Aysun Yıldız etkinlikteki çeşitli bitki çaylarının dikkatini çektiğini belirterek, “Meydanda gezerken denk geldik etkinliğe. Burayı görür görmez hemen sıcak çay sırasına girdik, çaylarımızı aldık. Doğal bitki çayları konusunda araştırmalar yapan biriyim. Bu çaylar çay olmanın yanı sıra bazı rahatsızlıklara da iyi geldiği için ben de bunları araştırmayı ve içmeyi seviyorum. Böyle bir etkinlikte denk geldiğim için mutlu oldum. Zaten Esenler Belediyesi’nin etkinlikleri bitmiyor. Sürekli her alanda etkinlik yapılıyor. Çok memnunum. Değerlerimizi ve kültürümüzü bilmemiz, tanıtmamız hem kendi nesillerimiz hem de farklı kültürler için önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ESENLERİ ARTIK ÇOK SEVİYORUM

Esenlerli Süheyla Demirkol ise, “32 yıldır Esenler’de oturuyorum. Esenler’de eskiden bu kadar hür değildik. Sokağa çıktığımız zaman sokak bu kadar sağlıklı değildi. Rahat gezemiyorduk. Çöp yığınları vardı, sularımız akmıyordu. Biz bunları yaşadık birebir. Şu anda çok güzel. Esenler’i ilk geldiğimde hiç sevmiyordum şu an çok seviyorum. Yönetenlerden de memnunum, Allah razı olsun. Esenler Belediyesi’nin etkinlikleri çok güzel. Her şeyden faydalanıyoruz. Geçen senelerdeki Dünya Çay Günü etkinliklerine de katılmıştım arkadaşlarımla beraber. Ama bugünkü etkinlik bir başka olmuş diyebilirim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir