MUTFAKLARDAKİ İSRAF ESENLER’DE KONUŞULACAK

Esenler Belediyesi, “Atıksız Hayat- Atıksız Mutfak” projesi kapsamında ‘Türk Mutfağı Haftası’na özel “Türk Mutfağında İsraf” adlı panele ev sahipliği yapacak.

Esenler Belediyesi, bin yılları aşan kültür ve geleneğimizden süzülerek günümüze kadar ulaşan kadim Türk Mutfağı’ndaki israfa anlamlı bir programla dikkat çekecek. “Atıksız Hayat- Atıksız Mutfak” projesi kapsamında ‘Türk Mutfağı Haftası’na özel olarak düzenlenecek “Türk Mutfağında İsraf” konulu panelin moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi şef Esat Özata üstlenecek. Programa Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkan Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, Gıda Kurtarma Derneği Başkanı Berat İnci, Hatay Büyükşehir Belediyesi Unesco Hatay Gastronomi Evi Direktörü İpek Aslan ile Hataylı depremzede şef Kuzey Baran Korkmaz katılacak. Programda ayrıca 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen illerimizin zengin mutfakları konuşulacak ve yöresel lezzetler ikram edilecek.

“Türk Mutfağında İsraf” konulu panel 23 Mayıs 2023 Salı günü saat 14:00’da Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir