10 MİLYON ADIM ATTI ve 10 BİN FİDAN BAĞIŞLADI

“Obezite Farkındalığı İçin Adımlarımız Fidan Olsun Kampanyası!” 10 BİN FİDAN BAĞIŞIYLA SON BULDU.

Kocaeli’nin Başiskele İlçesi Hamzadağ Mevkii’nde bulunan, 300 dönüm orman arazisine kurulu HK Doğa Sporları ve Sağlıklı Zayıflama Merkezi, kilo verme kamplarına katılarak farklı sürelerde toplam 10 ton zayıflayan HK’lılar ile geleneksel hale gelen etkinlikle obeziteye dikkati çekmek için bu yılda “Adımlarımız Fidan Olsun!” mottosuyla bir etkinlik düzenledi.

3 Eylül saat 23:59’da başlama düdüğü ile “Adımlarımız Fidan Olsun!” yürüyüş etkinliği, 4 Eylül Cumartesi saat 24:00’de rekor tazeleyerek son buldu.

Bu yıl, her katılan üyenin 100 bin adım atıp, bunun karşılığında verilen her bir kilo için 10 fidan bağışlaması ve toplamda 10 bin fidan bağışlama hedefine ulaşması sonucuyla etkinlik rekor tazeleyerek gerçekleşti. Katılımcı HK’lılar, gece yarısına kadar bu hedefe ulaşmaya çalışmak için büyük çaba sarf ettiler.

Geçen sene, HK Doğa Sporları ve Sağlıklı Zayıflama Merkezi’nde ki farklı konsepte ki etkinlikte 127 bin adım ile rekor kıran ve 9 ayda düzenli proğram ile toplamda 100 kg veren Hakan Demirel’de bu yıl ki “Yağlarımız Erirken Fidanlarımız Yeşeriyor!” etkinliğine aktif bir şekilde iştirak etmek için start alanında hazır bulundu. Etkinlikte, 1sene boyunca kilosonu koruyan, geçen seneki rekorunu kimseye kaptırmayan Demirel, bu sene 147 bin adımla hem kendi rekorunu tazeledi hem de bu yılın yeniden rekortmeni olmuş oldu.

Bu yıl, “Adımlarımız Fidan Olsun Kampanyası!” etkinliğinin diğer rekorlarını Halil Kargulu’nun yiğenleri Kürşat ve Enes Arıcıoğlu 145 bin ve 146 bin adımlarla gerçekleştirdi. Devamında etkinliğe Almanya’dan katılan HK’lı Ertuğrul 130 bin, geçen sene HK’da tanışıp evlenen Büşra ve Burak çifti 130 bin ve 128 bin adımlarla yürüyüşü tamamladı.

Hakan Demirel bize etkinlik ve kampla ilgili şunları söyledi; “Biz aşırı kilolu insanlar dışarıda tek başımıza yapamıyoruz. Bir grup motivesine, iş bilen bir rehbere ihtiyacımız oluyor. Grup seansı çok önemli. Dışarıdayken bir spor salonuna gittiğimde orada herkesin gözü bende, sokakta herkesin gözü bende, dışlanma olarak bakıyordum. Burada herkesin amacı zayıflamak, kilo vermek. İlk kamp günümü hatırladığımda, herkes beni güzel karşıladı, hiç kimseyi tanımıyorken birden aile ortamında buldum kendimi. Bu motivemdeki devamlılığımın en büyük sırrı” şeklinde konuştu.

Ayrıca Demirel, kampta uygulanan kilo verme yöntemlerine değinerek, şunları anlattı: “Sabah yürüyüşlerimizi yapıyoruz, öğle ve akşam hocalarımızla yağ yakmaya yönelik grup seanslarımız oluyor. Zayıflama kampı olunca ben ilk başta aç kalacağımı düşüyordum ama kafamdaki kadar aç kalma durumu olmadı. Yemek yönünden rahat bir şekilde geçti. İnsanın önce kendine inanması lazım. Ondan sonra buraya bir adım atması lazım. Biz kilolu insanlar genelde hayatımızı erteliyoruz. Buradan herkese çağrım bir adım atarak başlayalım ve hiçbir çekinceleri olmasın. O kadar korkulduğu gibi değil önemli olan bizim hayatımız. Bugün tekrar burada olmaktan çok mutluyum, tekrar kilolarımı 1 yıl boyunca koruyarak geldiğim bu etkinlikte yeniden kendi ve kamp rekorunu kırdığım için çok mutluyum. Böylelikle attığımız tüm adımlar fidan oldu. Halil hocama, Sevilay hanıma, spor hocalarıma ve kamp arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

2021 yılının en başarılı kamp katılımcısı HK’lı Cem Almanya’dan bu kampa gelmiş. Cem bugüne kadar kampta 85 kg kilo vermiş ve toplamda 100 kg verme hedefi için proğramına devam ettiğini belirtti. Cem de 101 bin adım atarak bu etkinlikte yürüyüş hedefine ulaştı. Kişi başı 100 bin adım hedefi olan kamp etkinliğinde 15 kişi bu hedefi geçmiştir. Diğer katılımcıların 50 ile 75 bin adım attığı ve bunların kayıtlara geçtiği belirtildi.

Etkinliğin sonunda, HK Doğa Sporları ve Sağlıklı Zayıflama Merkezi farklı çalışmalarıyla insanların potansiyelinde var olan enerjiyi adeta ortaya çıkardığının bir ispatı olarak gururla tüm paydaş ve katılımcılara teşekkürlerini sunarak, toplamda 10 milyon adım hedefinin gerçekleştiğini büyük sevinçle duyurdu.

Obeziteyle Mücadele Derneği (OMDER) Kurucu Başkanı ve Üstün Performans Uzmanı Halil Kargulu tarafından yönetilen etkinliğe toplamda 10 ton zayıflama başarısını gösteren HK’lılar katıldı. Uzmanlar nezaretinde katıldıkları yatılı kamp sayesinde farklı sürelerde kilolarından kurtulan üyeler, 24 saat süren etkinlik kapmasında pek çok aktivite gerçekleştirdi. HK Doğa Sporları ve Sağlıklı Zayıflama Merkezi kamp alanında parkur yürüyüşüyle başlayan etkinlikte, rekreatif faaliyetler, zumba ve sbooging partisi, ‘zorvivor’ yarışmaları, yoga, meditasyon, tıbbi ve medikal antrenmanlar yapıldı. Etkinliğin sonunda yaş grupları ve kilolarına göre yürüyüş hedeflerine ulaşan katılımcıların attığı adım sayısı 10 milyonu milyon geçti.

Merkezin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olan aynı zamanda Obeziteyle Mücadele Derneği Başkanı, Üstün Performans Uzmanı Halil Kargulu yaptığı açıklamada, şehirden uzak bir yerde, doğanın içerisinde, kendi potansiyelini fark edebilecek eylemlerle insanların özünde kaybettiği değeri bulabilecekleri bir süreç yönettiklerini belirtti. Burada daha önce hayatında hiç spor yapmamış insanlara motivasyonla bilinçli bir şekilde, uzman spor hocaları, doktor, psikolog, sosyolog, beslenme uzmanları, masörler ve rekreasyon uzmanlarıyla eğlenerek, keyifli spor yapabilecekleri bir ortam sunduklarını dile getiren Kargulu, fiziksel ve ruhsal kapasitesine göre kişiye özel programlar hazırladıklarını kaydetti. “Daha önce toplam 10 ton kilo vermiş arkadaşlarımız bugün burada toplandı. Hem obeziteye dikkati çekmek hem de son dönemde ülkemizde olan orman yangınlarında yitirilen ağaçlarımızın yenilenmesi için 10 bin fidan bağışlayarak “Obezite Farkındalığı İçin Adımlarımız Fidan Olsun Kampanyası!” başlığıyla katkı sunmak için buradayız” diye ekledi.

HK Doğa Sporları ve Sağlıklı Zayıflama Merkezi Kurucu Sorumlu Koordinatörü Sevilay Saçkan’ın tüm etkinlik boyunca katılımcılar, protokol üyeleri ve basın mensuplarıyla yakından ilgilenmesi gözden kaçmadı. Sevilay Saçkan, bu harika geleneksel yıllık yürüyüş etkinliğinin bu yıl fidan bağışı ile taçlandığını belirtirken, etkinlik için bağışlanan fidanların şartlı bağış şeklinde Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’ne yönlendirdiklerini söyledi. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, OMDER ve HK Doğa Sporları A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirdikleri bu etkinliğin farklı açılardan çok önemli olduğunu dile getirdi.

Etkinliğe pandemi kurallarında çok sayıda protokol, basın mensubu ve misafirler ilgi gösterdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Özgür Balcı, Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Gölcük Orman İşletme Müdürü Oğuzhan Sarımehmet, İzmit Orman İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu, İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürü ve TFF Kocaeli Futbol İl Temsilcisi Mithat Ağa, bölge orman işletme şefleri iştirak etti.

Etkinlikte, sıralamaya giren katılımcılara ödül takdimi ile devam ederken, düzenlenen sahne performanslarında Kartepe Belediyesi Folklor Ekibi’nin harika folklor gösterileri, jonglör ve ateşbaz gösterileri, dj performansı ve canlı müzik konseri katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Tüm gün süren zengin yiyecek ve içecek ikramları da gözden kaçmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir