Lokman Çağırıcı’dan kitap aşıklarına sürpriz

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 14 Şubat Dünya Öykü Günü sebebiyle belediye bünyesinde hizmet veren kütüphanelerde yaptığı sürprizle kitapsever gençlerin yüzünü güldürdü. Çoğunluğu genç olan kütüphanenin müdavimlerine üzerinde “Hayat öykünüzün kılavuzu okuduğunuz kitaplardır” notu bulunan kitap hediye edildi.

Bağcılar Belediyesi bünyesinde hizmet veren kütüphaneler, 14 Şubat Dünya Öykü Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bu amaçla Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, zamanını kütüphanede değerlendirenlere kitap hediye etmeye karar verdi. Cengiz Aytmatov’un “Beyaz Gemi”, Franz Kafka’nın “Dönüşüm” ve Recep Şükrü Apuhan’ın ise “Meşhur Olan Fakir Çocuklar” isimli öyküleri temin edildi. Kitapların üzerine de Çağırıcı’nın “Hayat öykünüzün kılavuzu, okuduğunuz kitaplardır. Dünya Öykü Günü’nüzü tebrik ederim” yazılı not iliştirildi.

Her şey okumakla başlar

Pandemi yüzünden kütüphaneler 14 Şubat Pazar günü kapalı olduğu için organizasyon Cuma günü yapıldı. Kitaplar, kütüphanelerin en yoğun olduğu saatte görevliler tarafından dağıtıldı. Sürpriz karşısında şaşkınlık yaşayan gençlerin yüzünü daha sonra tebessüm kapladı. Kitap sevdalıları, bu anlamlı hediyeden dolayı Başkan Çağırıcı’ya teşekkür ettiler.

Öykülerin kardeşlik, barış, sevgi mesajı verdiği için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Çağırıcı, “Değişim, ilerleme, aydınlık, sevmek ve benzeri her şey okumakla başlar. Allah’a şükür kütüphanelerimiz de hep bu amaçla dolup taşıyor. Ben de bu ışığı gördüğüm kitap sevdalısı hemşehrilerime kitap hediye etmeyi uygun gördüm. Okuyan gençlerimizin çok güzel bir yarın inşa edeceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Kitap dağıtımı gün boyu devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir