Başkan Yıldız’dan Beyoğlu Esnafına Destek Kampanyası

Beyoğlu’nda pandemi süreci nedeniyle zor günler geçiren mahalle esnafına destek vermek amacıyla “Beyoğlu Halkı Esnafının Yanında” kampanyası başlatıldı. Kampanyanın startını Sütlüce Mahallesi’nden veren Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, bölge esnafı ve semt pazarını ziyaret ederek aşıveriş yaptı.

Beyoğlu Belediyesi, pandemi süreci nedeniyle zor günler geçiren mahalle esnafına destek olmak amacıyla “Beyoğlu Halkı Esnafının Yanında” kampanyası başlattı. “Salgın sürecini dayanışma ile atlatalım, mahalle esnafımızı tercih edelim” sloganıyla başlatılan kampanyanın startını, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız kendisinin de yaşadığı Sütlüce Mahallesi’nden verdi. Bölge esnafını ve semt pazarını gezen Başkan Yıldız, esnaftan alışveriş yaptı. Başkan Yıldız vatandaşlarla da sohbet ederek, kendi mahallelerindeki esnaftan alışveriş yapmaya davet etti.

MAHALLE ESNAFINI DESTEKLEMEK İÇİN KAMPANYA BAŞLATTIK

Başkan Yıldız kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, “Pandemi döneminde Cumhurbaşkanımızın başlattığı esnafımızla dayanışma anlamında yaklaşık bir yıldır destek şeklinde devam ediyor. Mahallemizden alışveriş yapalım ama vatandaşlarımız salgın döneminde daha çok dijital olarak telefonla işlerini yapıyor. Mahalle esnafının da düşünülmesi ve desteklenmesi lazım. Bu dayanışma üzerine Beyoğlu’nda bir kampanya başlattık. Kampanyayla ilgili afişler hazırlayarak mahallelerimize astık. Gün dayanışma günü. Beyoğlu halkı bakkalının, kasabının, işyerlerinin yanında. Beyoğlu Halkı Esnafının yanında” dedi.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’YE ADIM ADIM İNŞA EDİYORUZ

Vatandaşlardan da kampanyaya destek vermelerini isteyen Başkan Yıldız, “Beyoğlu’nda diyoruz ki, alışverişimizi kendi mahalle bakkalımızdan, kasabımızdan yapalım ve mümkün olduğu kadar mahalle esnafını koruyalım. Beyoğlu Belediyesi bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Esnaf da etiketle oynamayacak biz de mümkün mertebe mahalle esnafının yanında olacağız. Aldığımız temel gıda maddeleri konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz gün hassasiyetini ifade etti. Fiyatlarla oynanması konusunda asla müsamahakâr davranmayacağımızı ifade ettiler. Gönlümüz herkesin istediğini alabildiği ve tüketebildiği refah içinde olan bir Türkiye. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz de bu yolda adımlar atıyor. Elbette ki halkımızın ve esnafın hep birlikte yanındayız. Hükümetimizin de amacı kişi başına düşen milli gelir seviyesini artırmaktır. Bu yönde adımlar atılıyor. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye’ye adım adım inşa ediyoruz. Elimizden gelen gayreti de hep birlikte göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

SEMT PAZARLARIMIZIN DA YANINDAYIZ

Başkan Yıldız, semt pazarını da dolaşarak, pazarda sebze meyve ve kahvaltılık ürünlerin fiyatlarıyla ilgili bilgi aldı. Pazarcı esnafını da fiyatları vatandaşların bilmesi için gıda ürünlerinin önünde olması konusunda uyarıda bulunan Yıldız, “Fiyatları ürünün önünde görelim. Şuanda her gün bir mahallenin sokağında mahalle sem pazarlarımız var. Ağırlıklı olarak vatandaşımız günlük sebzesini ağırlıklı olarak alma imkanı oluyor. Biz de neredeyse mahalle pazarlarının günlerinde o mahallede oluyoruz. Fiyatları şöyle takip edebiliyorum. Mevsimine göre sebze ve meyveler daha uygun. Örneğin patlıcan, kabak ve domates bunlar yaz sebzesi. Kış sera ürünü olunca fiyatlar yaza ve mevsimine göre, fiyatları yüksek olabiliyor. Yaz meyvesi de fark edebiliyor. Vatandaşların marketlere göre daha uygun bulduğu sebze ve meyve fiyatları var. Diğer ürünleri de buradan almayı tercih ediyor. Semt pazarlarımızın yanındayız, onları da destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir