ARICILIK AKADEMİSİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Ankara İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Solmaz, arıcılığı geliştirmek, bal üretimini artırmak ve arıcıların bilgilendirilerek yüksek verim almalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Arıcılık Akademisi eğitim çalışmalarının başladığını aktardı.

Solmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ile imzalanan protokol çerçevesinde Ankara’nın tüm ilçelerini kapsayan eğitimlere Beypazarı, Kahramankazan, Kızılcahamam, Çubuk ve Gölbaşı ilçelerinde başlandığını ifade etti.

“Ankara’da 5 merkez ilçe seçilerek toplam 19 ilçemizde üye arıcılarımızın tümüne 2’şer gün teorik ve pratik eğitim verilecektir. Eğitime katılan ve başarılı olan tüm arıcılarımız desteklenecek,  gelecek yıl üreteceği arı ürünlerinin hepsi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Arıcılar Birliği ve Ankara Arıcılar Birliği koordinasyonu ile belediyemizin marketlerinde ürettikleri ürünler satılacaktır” diyen Selçuk Solmaz ayrıca tüm kursiyerlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından arıcılara sağlanacak tüm desteklerden öncelikli yararlanma şansına sahip olacağının müjdesini verdi.

Ankara arıcılığının öneminin Ankara balının tarihi değerinden kaynaklandığını söyleyen Solmaz, “Ankara balı kokusu, lezzeti, rayihası, rengi itibariyle Türkiye’nin en iyi balları arasındadır. Bu özellikleri veren ilimizde bulunan flora çeşitliliğidir. Türkiye bal üretiminin %2’si Ankara’da  gerçekleşmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir