2021 saç trendlerinde ‘iddialı doğallık’ öne çıkıyor

“Ünlülerin kuaförü” olarak tanınan kuaför Recep Güngör, 2021 yılı saç trendlerinde iddialı doğallığın öne çıktığını söyledi. Güngör, “2021 yılında saç stillerinde 2020’nin acısı çıkacak gibi görünüyor. Saç trendlerinde uçtan uca bir değişime tanık olabiliriz.” dedi.

Kuaför Recep Güngör, 2021 yılında öne çıkan saç trendleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2020 yılında pandeminin ortaya çıkardığı kısıtlamalar sebebiyle DIY (kendin yap) saç kesimlerinin ve evde saç boyama stillerinin yaygınlaştığını hatırlatan ünlülerin kuaförü, “İnsanlar 2020 yılında kuaförlerden ve güzellik merkezlerinden uzak kaldı. Herkes evde kendilerine özgü saç stilleri geliştirmeye başladı. Saçlar adeta bir deneme tahtasına döndü. Pandemi, bir anlamda insanların saçlarını keşfetmelerine yol açtı. 2021 yılı, evlerde deneyimlenen saç modellerinin daha profesyonel şekilde ele alınacağı bir yıl olacak.” ifadelerini kullandı.

“Daha doğal ve iddialı kesimler ve renkler olacak”

2020 yılındaki “mecburi doğal saç stili” trendinin 2021 yılında hem doğal hem de iddialı kesimlere ve renklere evrileceğini söyleyen Güngör, şöyle devam etti; “Ben bu trende ‘iddialı doğallık’ diyorum. İnsanların evlerinde geliştirdikleri doğal stiller yeni trendlerle birleşince hem iddialı hem de doğal stiller görmeye başlıyoruz. Bu trend, kesimlere ve renklere yansıyacak. Pembeler, maviler, ekstra koyu kahveler, bitter çikolata tonları ve dikkat çeken sarılar olacak. Yani 2021 yılında saç stillerinde 2020’nin acısı çıkacak gibi görünüyor. Saç trendlerinde uçtan uca bir değişime tanık olabiliriz.”

Tecrübeli kuaför, özellikle ünlü isimlerin kabarık ve dağınık saçlara daha fazla ilgi gösterdiğini; bunun da trendleri etkilediğini belirterek, “Açıkçası pandeminin ortaya çıkardığı ev modası saçlara da yansıyor. Evlerde rahat ve spor kıyafetlere alışan insanlar, saç stili alışkanlıklarında da pratik ve rahat modelleri daha fazla benimsiyor. Bu sebeple 2021 yılında saç stillerinde daha esnek ve pratik talepler göreceğiz. Bu çerçevede yeni renkler ve yeni kesimler odak noktamız olacak.” sözlerini kaydetti.

2021 saç trendlerinde öne çıkanlar

Recep Güngör, 2021 saç trendleri arasında punk, grunge ve mullet (aslan yelesi) kesimlerin ünlülerin favorilerinden olduğunu belirterek, şu bilgileri paylaştı; “2021’de bir anlamda eskilere de bir eğilim var. 70’lerden, 90’lardan izler taşıyan saç trendlerinde mikro kaynaklarda talep göreceğiz. Popüler saç rengi, küllü sarı balyajlar olacak. Bu renk, koyu renkte saçları yıpratmadan hareketlendirmenin en ideal yoludur. Ünlüler arasında klasik bob kesimler görülmeye başlandı. Modern ve retro tarzı harmanlayan bu model, müşterilerimiz arasında talebi artan bir model oldu. 70’lerden perde kaküller, Rapunzel saçlar, zahmetsiz dalgalı modeller, pixie kesim saçlar da 2021 yılının trendlerinde rastladığımız modeller olarak dikkat çekiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir